System Kramerius
Typy dokumentů
Abeceda
Výběr monografie
Monografie
Stránka
 
PDF
rozsah stran: (max. 20)
   -
 
Podpořeno grantem z Norska prostřednictvím Norského finančního mechanismu
 
hledat v aktuálním titulu
Pokročilé vyhledávání

©2003-2010
Developed under GNU GPL by Qbizm, NKČR and KNAV

Mala Domácí kuchařka, čili, Kterak se v malých domácnostech jídla rozličného druhu jednoduchá i oupravnější, masitá i postní lacině a chutně připravovati mají
* Hlavní název:
Mala Domácí kuchařka, čili, Kterak se v malých domácnostech jídla rozličného druhu jednoduchá i oupravnější, masitá i postní lacině a chutně připravovati mají
* Podnázev:
s dodatkem o domácích léčivých prostředcích
* Souběžný název:
Kterak se v malých domácnostech jídla rozličného druhu jednoduchá i oupravnější, masitá i postní lacině a chutně připravovati mají

* Autor:
   Příjmení: Rettigová    Jméno: Magdalena Dobromila

* Druh dokumentu:
monografie

* Název vydavatele:
Jarosl. Pospíšil
* Datum vydání:
1863
* Místo vydání:
V Praze

* Fyzický popis:
   Rozměry:
15 cm
   Rozsah:
100 s. ;

* Stav z hlediska ochrany fondů:
   Aktuální stav:
nekvalitní a poškozená předloha;

* Jazyk:
cze

* Předmět:
   MDT:
641
   DDT:
neuvedeno

* Místo uložení:
Národní knihovna České republiky
* Signatura:
54 J 000044

* URI:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/11248767



Strana: [a] (přední deska) [b] (přední přídeští) [c] (titulní strana) [d] (prázdná strana) [e] [f] [1] 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 99 100 [101] (obsah) [102] (obsah) [103] (obsah) [104]
 
Vnitřní součást monografie:
  úvod - s. [1] - 5;
kapitola - Jak se mají připravovati rozličné polívky a omáčky k masu. - s. [6] - 24;
kapitola - O zeleninách a vařeninách. - s. 25 - 38;
kapitola - O rozličných pokrmech z mouky, krupice, rejže a žemliček. - s. 38 - 50;
kapitola - O pečeních, nádívkách a salátech. - s. 50 - 60;
kapitola - O pečivu z mouky. - s. 61 - 73;
kapitola - O postních polívkách, rybách a houbách. - s. 73 - 84;
kapitola - Jak se mají chutně připravovat jaternice, jelita a klobásy. - s. 84 - 87;
kapitola - Jak se má dělati káva, čokoláda, citronová voda a mandlové mléko. - s. 87 - 92;
kapitola - Dodatek. - s. [93] - 100;