System Kramerius
Typy dokumentů
Abeceda
Výběr monografie
Monografie
Stránka
 
PDF
rozsah stran: (max. 20)
   -
 
Podpořeno grantem z Norska prostřednictvím Norského finančního mechanismu
 
hledat v aktuálním titulu
Pokročilé vyhledávání

©2003-2010
Developed under GNU GPL by Qbizm, NKČR and KNAV

Nová česká kuchařka, aneb, Navedení ku připravování všelikých pokrmů, hodících se pro skrovnou i skvostnější domácnost
* Hlavní název:
Nová česká kuchařka, aneb, Navedení ku připravování všelikých pokrmů, hodících se pro skrovnou i skvostnější domácnost
* Souběžný název:
Navedení ku připravování všelikých pokrmů, hodících se pro skrovnou i skvostnější domácnost
* Souběžný název:
Františky Hansgirgové Nová česká kuchařka

* Autor:
   Příjmení: Hansgirgová    Jméno: Františka

* Druh dokumentu:
monografie

* Název vydavatele:
I.L. Kober
* Datum vydání:
1864
* Místo vydání:
V Praze

* Název tiskaře:
(Národní kněhtiskárna I.L. Kober)
* Datum tisku:
(1863)

* Fyzický popis:
   Rozměry:
19 cm
   Rozsah:
xvi, 237 s. ;

* Stav z hlediska ochrany fondů:
   Aktuální stav:
nekvalitní a poškozená předloha;

* Jazyk:
cze

* Předmět:
   MDT:
641.55
   DDT:
neuvedeno
* Předmět:
   MDT:
(083.12)
   DDT:
neuvedeno

* Místo uložení:
Národní knihovna České republiky
* Signatura:
54 E 000692

* URI:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/1049790



Strana: [a] (přední deska) [b] (přední přídeští) [I] (titulní strana) [II] [III] [IV] (prázdná strana) [V] [VI] [VII] (rejstřík) VIII (rejstřík) IX (rejstřík) X (rejstřík) XI (rejstřík) XII (rejstřík) XIII (rejstřík) XIV (rejstřík) XV (rejstřík) XVI (rejstřík) [1] 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 80 81 82 [83] 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 [100] 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 [117] 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 [162] 163 164 165 [166] 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 [224] 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 [235] 236 237 [238] (obsah) [239] (obsah) [240] (obsah) [241] (obsah) [242] (obsah) [243] (obsah) [244] (obsah) [245] (obsah) [246] [247] (inzerce) [248] (inzerce)
 
Vnitřní součást monografie:
  kapitola - Seznam cizích slov ... - s. [1] - 3;
kapitola - Poučení, z které části se nejlépe maso na polívku hodí ... - s. [4] - 7;
kapitola - Ponaučení o rozkrajování ... - s. 7 - 11;
kapitola - Pojednání o polívce - s. [12] - 24;
kapitola - Příchoutky aneb tak nazvané asietky - s. 24 - 25;
kapitola - Paštičky - s. [26] - 28;
kapitola - Hovězí maso - s. 28 - 29;
kapitola - Omáčky - s. 29 - 35;
kapitola - Hovězí masa - s. 35 - 40;
kapitola - Všeliké smaženiny, pavézky (pofésky) a svitky - s. 40 - 45;
kapitola - Zeleniny, luštěniny a s masem smíšená moučná jídla - s. 45 - 60;
kapitola - Zadělávaná a dušená jídla - s. 60 - 73;
kapitola - Zadělávaná i dušená zvěřina - s. [74] - 82;
kapitola - Pečité - s. [83] - 93;
kapitola - Saláty - s. 93 - 99;
kapitola - Moučná jídla. Nákypy - s. [100] - 116;
kapitola - Obyčejná moučná jídla - s. [117] - 135;
kapitola - Puddingy - s. 135 - 139;
kapitola - Pěny a pečené krémy - s. 139 - 142;
kapitola - Postní polívky a rybí - s. [143] - 149;
kapitola - Ryby - s. 149 - 161;
kapitola - Želvy, žáby, raci, hlemýždi, ústřice a lastury (mušle) - s. [162] - 165;
kapitola - Ještě některá postní jídla a vejce - s. [166] - 172;
kapitola - Vejce - s. 172 - 176;
kapitola - Koláčky, třené buchty, všeliké jiné pečivo, drobnosti a cukrovinky - s. 176 - 196;
kapitola - Ledy k ozdobení cukrovinek a dortů - s. 196 - 206;
kapitola - Dorty. Vařený cukr k ozdobení dortů - s. 206 - 212;
kapitola - Huspeniny - s. 212 - 220;
kapitola - Mražené (zmrzlina) - s. 220 - 223;
kapitola - Nápoje - s. [224] - 227;
kapitola - Zavařeniny a vyvařeniny - s. 227 - 234;
kapitola - O pořádku, jakým se jídla při hostinách na stůl dávají - s. [235] - 237;